2009. december 30., szerda

Spirituális kalandozások kora (Igen)

http://igen.hu/images/logo.png

Az IGEN legfrissebb, 2009/5-6. számának központi témája:
SPIRITUÁLIS KALANDOZÁSOK KORA.



AGYTAKARÍTÁS - Spirituális kalandozások kora

Kereszteződések a sztyeppe-sztrádán - Útmutató a magyar őstörténet világához

Az újpogányok világáról szóló összeállításunk alapja, hogy az ősvallás-drukkerség és hobbitörténészkedés kéz a kézben jár, csak együtt vitatható. Ám sem az érdeklődőnek, sem a kritikusnak nincs könnyű dolga, ha az őstörténet-elméletekben szeretne tisztán látni, olyannyira áttekinthetetlen terület ez. Az alábbiakban igyekszünk néhány fogódzót adni.

Az alternatív történelem és a felújított ősvallás zsákutcái - interjú Csáji László Koppány kulturális antropológussal

„Nem mindegy, hogy egészséges önértékeléssel a múltunkat szeretném feltérképezni, vagy prekoncepciókkal indítom el az olvasmányaimat és már az elején tudom, hogy mit fogok leírni a kutatás végére.” – mondja az IGEN-nek adott interjúban Csáji László Koppány, aki még arra is választ ad, mi várható el egy XXI. századi sámántól.

Te vagy a Krisztus - támadnak a lelki kreatívak és a mélyencek

Minden újpogány törekvés - akár csak a régi - nagy akar lenni, ősi, mitikus, titokzatos, megvilágosult, felvilágosodott, a nagy összefüggéseket megértő tudás, de nem más, mint felnőttes mesterkedés, bábeli építkezés. Jézus világosan megmondta, hogy ha nem leszünk olyanok, mint a gyerekek, akkor nem kerülünk be Isten országába. Mit akar a gyerek? Minden rezdülése a szülő szeretetére való ráhagyatkozás. Nem akar semmi mást, csak szeretetet.

Visszavágyás édenbe - beszélgetés Veres Krisztával, Avalon papnőjével

Könyves Kálmán tévedett. Boszorkányok vannak. Sőt, interjút is lehet velük készíteni... Nem szúrós a szemük, a szemöldökük nem bozontos, orruk nem horgas és nem lóg le bibircsókos állukig. Rőzsét sem visznek a hátukon, és nem muszáj nekik „adjonistenöreganyámmal” köszönni, bár Veres Kriszta szerint a népmesék vasorrú bábája egyáltalán nem gonosz, sőt, a vele való találkozás a hőst előre segíti útján. Avalon papnőjével az általa alapított Istennő Templomában beszélgettünk.

Gyógyítás, hit, hiszékenység - interjú Hámori Péter klinikai szakpszichológussal

Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát az utóbbi évtizedekben elszaporodott alternatív gyógyászati megoldások között. Úton-útfélen hirdetik magukat azok a sokszor megkérdőjelezhető felkészültségű szakemberek, akik biztosan ígérik, hogy testi-lelki bajainkra ők nyújtják majd a megoldást. Közülük sokan azóta többszörös milliomosok, vannak olyanok is, akik már saját iskolát alapítottak, vagyis tömeggyártásban termelik ki utódaikat. A jelenségről Hámori Péter klinikai szakpszichológust kérdeztük.

http://feltoltes.igen.hu/archiv/09-0506.png



Nincsenek megjegyzések: